Annons från Norgine AB

Tre saker du inte visste om halsbränna

Att halsbränna kan vara både jobbigt och smärtsamt är nog de flesta medvetna om. Desto färre vet om att en obehandlad halsbränna i längden kan öka risken för cancer. Här listar Mogens Gisselbaek, medicinsk chef på läkemedelsföretaget Norgine, tre lite mindre kända fakta om halsbränna.

Annons från Norgine AB

1. Halsbränna sitter inte i magen

– Det är ett vanligt missförstånd att halsbränna skulle ha med magen att göra. Det beror antagligen på all reklam för produkter mot halsbränna som verkar i magen genom att exempelvis minska magsyran. Det är korrekt att halsbränna orsakas av magsyra som tränger upp i matstrupen, men det är själva irritationen i matstrupens slemhinna som ger symtomen.

Lider du av halsbränna? Läs mer om nya produkten Ziverel här

2. 20 procent av alla som bor i i-länder är drabbade

– Att lida av halsbränna är vanligare än de flesta tror. Nästan alla känner någon som drabbats. Det är beräknat att cirka 20 procent av de utvecklade ländernas befolkning lider av halsbränna. Sammantaget i de nordiska länderna handlar det om nästan 5 miljoner människor.

3. Fetma och graviditet ökar risken medan rökning och alkoholintag förvärrar

– Fetma ökar trycket mot magmunnen vilket i sin tur ökar risken för halsbränna. Samma sak gäller vid en graviditet. Rökning och alkoholintag ökar inte risken för att få halsbränna men kan istället göra problemen värre om man redan är drabbad. 

Så kan Ziverel hjälpa mot din halsbränna

Nya ZIVEREL® – enda produkten som verkar i matstrupen

ZIVEREL® är en helt ny drickbar produkt. Till skillnad från andra preparat som verkar i magsäcken, verkar ZIVEREL® istället i matstrupen. Där bildar lösningen en skyddsbarriär som gör det svårare för magsyran att tränga in i och orsaka irritation i slemhinnan. ZIVEREL® innehåller Hyaluronsyra som kan påskynda sårläkning, och kondroitinsulfat som kan främja slemhinnornas reparationsprocess.

ZIVEREL® kan med fördel användas som ett komplement till andra receptfria preparat som verkar i magsäcken. Du köper ZIVEREL® på Apoteket, Kronans Apotek och apotea.se.

Intresserad av Ziverel? Klicka här

Läs brukarmanual noga innan användning

ZIVEREL® är ett medical device med indikation att förebygga och lindra symtom vid olika tillstånd och besvär av matstrupen (esofagus) såsom reflux, halsbränna, bröstsmärta, irriterande hosta och heshet. Innehåller; Hyaluronsyra, Chondroitinsulfat, Polyvinylpyrrolidon, Xylitol C, Natriumbenzoat, Kaliumsorbat, smaktillsättning, demineraliserat vatten och Poloxamer 407. En dospåse innehåller 10 ml färdigblandad lösning. Rekommenderad dosering, en dospåse efter varje måltid och en före sänggående. Inga kontraindikationer, om inte överkänslighet för ämnen finns. Bör ej användas av gravida eller ammande, då dokumentation saknas. Ingår ej i förmånssystemet. Norgine Sverige AB, Frösundaviks Allé 15, 169 70 Solna. NOR/ZIV/0517/0007.

NOR/ZIV/0119/0050 Februari 2019

ZIVEREL, NORGINE and the sail logo are registered trademarks of the Norgine group of companies.

All images are used for illustrative purposes only and any person depicted in it is a model.